About

Ik ben Astrid Beijen, zelfverklaard sportfanaat, met een passie voor voeding en oprichtster en eigenaresse van BYE Lifestyle Coaching. Mijn missie is anderen te helpen bij een gezondere, evenwichtige leefstijl. Hierbij leg ik de focus op voeding, sport én mindset. Hieronder neem ik je mee in mijn verhaal en leg ik uit hoe mijn missie om anderen te helpen bij een evenwichtige leefstijl is ontstaan.

Toen ik in 2018 terecht kwam in een burn-out wist ik, mijn leven moet volledig anders. Hoewel ik mijn werk, als accountmanager, ontzettend leuk vond, wist ik dat ik hier op een andere manier mee om zou moeten gaan om mijzelf niet weer opnieuw totaal op te branden. Hetzelfde gold overigens voor mijn ontzettend leuke, maar ook mega drukke en veeleisende sociale leven. Ik moest een manier vinden om beter naar mijzelf, mijn kunnen én mijn grenzen te leren luisteren.

In de periode die volgde heb ik van alles geprobeerd. Teveel om hier tot in detail op in te gaan. Wat belangrijk is om te weten is dat ik tijdens deze periode ook mijn vroegere passies sport en voeding weer opgepakt heb. Ik ben begonnen met minimaal 3 x per week sporten, gezond eten en bemoeide mij daarnaast met het leefpatroon van mijn vriend. Ik merkte dat de beweging en de gezonde voeding mij goed deden, het had een positief effect op mijn stemming én ook mijn vriend merkte de positieve effecten. Toch lukte het mij (en hem) niet altijd om het vol te houden, ondanks dat ik wist dat ik mij er beter door zou voelen. Hoe kon dit toch?

Vanaf het moment dat ik mij realiseerde dat ik het, ondanks dat ik wist dat het mij hielp, lastig vond om mij te houden aan mijn gezonde leefstijl ben ik gaan onderzoeken hoe dit toch kon. Je zou toch denken dat als je weet dat iets goed voor je is dat je dit doet? Dan wil je er toch alles aan doen om niet terug te vallen? Ja dat klopt, dat wil je zeker, maar dit betekent nog niet direct dat dit lukt. Wat ik namelijk heb ontdekt in deze periode is dat alles valt of staat met de juiste mindset, dat ons brein is geprogrammeerd om op een bepaalde manier te reageren en dat veel acties, reacties en de manier waarop we met tegenslagen om gaan voortkomen uit ervaringen vanuit het verleden. Ging het dan toen ik dit wist allemaal goed? Nee zeker niet, het ging met vallen en opstaan en weer opnieuw beginnen. Het grote verschil was dat ik mij er veel bewuster van was. Hierdoor kon ik beter aanwijzen waar het mis ging, beter mijn grenzen aangeven, begrip opbrengen voor fouten en duurden mijn dieptepunten minder lang.

Het doorstaan van deze zware periode was zwaar, heftig en zeker niet leuk, maar het heeft mij wel de ogen geopend. Het heeft gezorgd voor nieuwe inzichten en ik durf bijna wel te zeggen een soort openbaring. Met deze kennis en ervaring wil ik graag anderen mensen helpen op het gebied van een gezonde leefstijl met hierbij aandacht voor de mindset, omdat ik heb gezien en ervaren wat het je kan brengen.