Heb jij ongemerkt een te hoge bloeddruk?

Laatst las ik een artikel van de Hartstichting waar ik zelf nogal van schrok. In het artikel stond dat ruim 1,2 miljoen Nederlanders een te hoge bloeddruk heeft, zónder dat ze dit zelf weten.

Nu denk jij misschien oké het zal wel, maar een te hoge bloeddruk kan fatale gevolgen hebben. Een hoge bloeddruk kan er namelijk voor zorgen dat je ogen, je nieren, maar ook je hart beschadigd raakt. Met alle gevolgen van dien. Ook neemt de kans op een hartinfarct of een beroerte toe. Het klinkt dus misschien op het eerste gezicht niet zo gevaarlijk, maar dit is het wel degelijk.

Roken, veel verzadigd vet en veel zout eten, overgewicht, weinig bewegen, overmatig alcoholgebruik en stress vergroten allemaal de kans op een hoge bloeddruk. Het is dus ontzettend belangrijk om voldoende te bewegen, gezond te eten en te stoppen met roken.

Zoals ik eerder al schreef heeft een groot deel van de mensen met hoge bloeddruk hier zelf geen weet van. De enige manier om hier achter te komen is om regelmatig je bloeddruk op te meten of te laten meten. Alleen doen we dit helaas bijna nooit. We staan wel allemaal regelmatig op de weegschaal, maar we meten vrijwel nooit onze bloeddruk. De Hartstichting roept dan ook iedereen op om periodiek hun bloeddruk te laten meten.

Ik hoop dat ik jou met deze blog wakker heb geschud en je heb overtuigd om je bloeddruk te laten meten. Het is van levensbelang.

Word nu member en ontvang exclusieve acties, kortingen en nog veel meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.