RECEPT BLOEMKOOLPIZZA

Everybody loves pizza! Alleen we weten ook allemaal dat dit helaas niet zo’n gezonde keuze is, maar wist je ook dat je gewoon gezond kan genieten van je favoriete pizza? Sinds een aantal jaar kan je bij de supermarkt pizzabodems kopen die gemaakt zijn van bijvoorbeeld bloemkool of courgette. Zelf gebruik ik altijd de bloemkoolbodem van Magionni. Zeker een aanrader voor alle pizza lovers die graag net even wat gezonder van hun pizza willen genieten.

Ingrediënten:

  • 1 bloemkoolpizza bodem
  • 50 gram tomaten frito
  • 30 gram geraspte 30+ kaas
  • 1 paprika
  • 1 halve ui
  • 50 gram gerookte kip in reepjes
  • Oregano
  • Italiaanse kruiden
  • Knoflookpoeder
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Verwarm de over voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de pizzabodem op. Besmeer de pizzabodem met de tomatenfrito en kruid deze met wat oregano, peper, zout en knoflookpoeder. Snijd dan de ui, de paprika en de gerookte kipfilet in reepjes. Verdeel de reepjes gelijkmatig over de pizza. Strooi de geraspte kaas over de pizza en kruid de pizza met Italiaanse kruiden, peper en zout. Zet de pizza vervolgens voor 15-20 minuten in de voorverwarmde oven en klaar is kees.

Dit is natuurlijk maar een voorbeeld van wat je met de bloemkoolpizza kan. Ik heb gekozen voor mijn favoriete versie, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen versie te creëren. Kies dan gewoon voor de toppings die jij het allerlekkerst vindt, variëren is hiermee eindeloos.

Eet smakelijk!

Word nu member en ontvang exclusieve kortingen, acties en nog veel meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.