Recept groene aspergesoep

Het is aspergeseizoen en daar moeten we dan natuurlijk dankbaar gebruik van maken. Vandaag heb ik dan ook een heerlijk recept voor een groene aspergesoep. Gezond, lekker en echt super simpel. Klaar voor? Komt ie!

Ingrediënten voor 4 koppen:

  • 200 gram groene asperges
  • 2 uien
  • 2 groente bouillonblokjes (bij voorkeur zonder toegevoegd zout)
  • 50 ml kookroom
  • 4 plakken bacon of ontbijtspek
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Snipper de ui fijn en fruit aan in een soeppan totdat ze glazig zijn. Snijd ondertussen de kopjes van de asperges en leg deze apart. Snijd de rest van de asperges in stukken van zo’n 3 cm en voeg dit toe aan de uien. Bak de asperges zo’n 2 minuten mee, maar houdt de kopjes apart. Voeg dan 1 liter water toe en de 2 bouillon blokjes. Breng alles aan de kook en laat dit zo’n 10 minuten pruttelen met de deksel op de pan. Bak ondertussen de bacon in een koekenpan zonder olie, totdat de plakjes knapperig zijn. Laat de plakjes uitlekken op een keukenpapiertje om het overtollige vet op te nemen. Voeg dan de kookroom en wat peper en zout toe, haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een romige soep. Zet dan de pan weer terug op het vuur, voeg de aspergekopjes toe en laat het nog zo’n 3 minuten doorkoken met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de bacon in kleine stukjes. Schep de soep in de kommen en verdeel de stukjes bacon eroverheen.

Smullen maar!

 

Word nu member en ontvang exclusieve kortingen, acties en nog veel meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.