Recept pompoenstoofpot

Het is weer vrijdag en dat betekent weer een nieuw recept! Vandaag een simpel en gezond 1 pansgerecht. Dit gerecht komt uit het boek Fitchef Turbo, alleen heb ik er extra kruiden aan toegevoegd voor een nog intensere smaak.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram kippendijfilet zonder vel
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 teen knoflook
  • 400 gram pompoenblokjes
  • 50 gram gemengde olijven
  • 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Snijd de kip in blokjes en bestrooi met een klein beetje zout, peper, paprikapoeder en kaneel. Bak de kipblokjes in een hapjespan met 1 eetlepel olijfolie rondom bruin. Voeg dan de pompoenblokjes, olijven, tomatenblokjes en de overige kruiden toe aan de kip en schenk er 2 a 3 eetlepels water bij. Breng dit aan de kook en kook met de deksel op de pan in zo’n 10 minuten gaar. Let op dat je de stoofpot zo nu en dan goed omschept, want anders bakt het aan.

Simpeler dan dit kan bijna niet toch? Geniet ervan!

Word nu member en ontvang exclusieve kortingen, acties en nog veel meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.