recept shakshuka

Ik heb weer een top recept voor jullie. Het mooie aan dit recept is dat het makkelijk en snel klaar is en je hebt ook nog eens maar 1 pan nodig. Ik ben een mega voorstander van eerlijkheid en ik moet jullie bekennen dat ik dit recept niet zelf bedacht heb, maar van de website van de meiden van Chicks Love Food. Zij hebben altijd super lekkere recepten die echt iedereen zelf kan maken. Neem ook eens een kijkje op hun website, dit kan hier.

Anyway, terug naar het recept haha. Het is een Israëlisch recept met ei, spinazie en tomatensaus. Klinkt al goed toch? Dit is wat je er voor nodig hebt en hoe je het maakt.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 ui
  • 350 gram passata (tomaten saus)
  • 2 grote handen verse spinazie
  • 4 eieren
  • 50 gram fetakaas
  • 2 speltpita’s
  • Knoflookpoeder
  • Peper en zout
  • Paprikapoeder
  •  

Bereidingswijze:

Snipper de ui en fruit deze even kort aan in een hapjespan of koekenpan (let op je moet er een deksel op kunnen doen). Maak ondertussen de pita’s klaar zoals vermeld op de verpakking. Voeg de passata toe aan de ui en verwarm dit eventjes mee. Doe dan de spinazie en de kruiden erbij en laat dit even sudderen totdat de spinazie geslonken is. Maak dan 4 kuiltjes in het mengsel en giet hier de eieren in. Verkruimel de feta over het mengsel, strooi er wat peper en zout overheen en laat op een laag vuur met de deksel op de pan door sudderen. De Shakshuka is klaar wanneer de eieren gaar zijn. Serveer met de pita’s en smullen maar!

 

Word nu member en ontvang exclusieve kortingen, acties en nog veel meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.