Recept varkensfilet met pittige broccolirijst

Voor het volgende dinerrecept heb ik mij laten inspireren door het Fitchef Turbo boek van Fitchef. Zoals jullie van mij gewend zijn gaat het weer om een super simpel, maar toch lekker en gezond gerecht. Ik heb er nog wel wat extra’s aan toegevoegd, omdat ik het gerecht in het boek een beetje karig vond als volledige maaltijd. Wat je nodig hebt en hoe je het maakt lees je hieronder.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 varkensfiletlapjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • ½ rode peper
  • ½ eetlepel olie (wokolie of zonnebloemolie)
  • 400 gram broccolirijst
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 400 gram Chinese wokgroenten (voorverpakt)

Bereidingswijze

Wrijf de varkensfiletlapjes in met het citroensap, sambal en de olie. Bak het vlees in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de ui in dunne ringen en de rode peper en de knoflook fijn. Zet dan een antiaanbak wokpan op het fornuis en fruit de ui, rode peper en knoflook zo’n 2 minuten aan. Voeg dan de broccolirijst met 1 eetlepel sojasaus en 2 eetlepels water toe aan het uimengsel en bak nog zo’n 3 a 4 minuten mee. Zet ondertussen een tweede antiaanbak wokpan op het fornuis en bak hierin de Chinese wokgroenten met 1 eetlepel sojasaus beetgaar. Serveer alles op een groot bord en voilà een heerlijke maaltijd.

Ga jij dit gerecht ook proberen? Laat mij dan hieronder weten wat je ervan vindt.

 

Word nu member en ontvang exclusieve kortingen, acties en nog veel meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.