The ultimate cheatmeal: Tony Chocolonely New York Cheesecake

Ik hoor jullie al denken “Dit is toch een pagina om mijn excuses te verslaan en te gaan voor een happy, healthy lifestyle. Hoezo dan een taart?!”. En ja, jullie hebben helemaal gelijk. Wij zijn er om jullie te helpen bij een gelukkige en gezonde levensstijl. Dit betekent voor het overgrote deel gezonde voeding, maar… zo nu en dan eens lekker genieten van iets lekkers mag ook heus. Beperk je met ongezonde voeding natuurlijk dan wel tot een cheatmeal voor 1 á 2 keer per week én hou je hieraan!

Oké, jullie willen natuurlijk graag weten hoe jullie deze bizar lekkere taart zelf kunnen maken. Hieronder het recept, zodat jullie je kunnen vergrijpen aan deze guilty pleasure tijdens jullie volgende cheatmeal. Oh nog een ding, hij is erg machtig, dus snij niet te grote punten!

Benodigdheden:

Bodem

  • 1 pak Bastogne koeken
  • 75 gr roomboter

Vulling

  • 600 gr Monchou
  • 3 eieren
  • 200 gr Tony Chocolonely karamel zeezout
  • 100 gr suiker

Topping

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 50 gr boter
  • 2 tl bruine basterdsuiker
  • 50 gr Tony Chocolonely karamel zeezout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de Bastogne koeken fijn met een keukenmachine of met de hand. Smelt ondertussen 75 gram roomboter in een pannetje. Meng dit vervolgens goed door de koekkruimels.

Vet een springvorm in of bekleed hem met bakpapier. Giet het koekmengsel erin en druk goed aan. Laat in de koelkast 10 minuten opstijven.

Meng ondertussen in een kom de Monchou met de suiker. Dit gaat het makkelijkst met een elektrische mixer. Vervolgens doe je een voor een de eieren erbij terwijl je door blijft mixen. Smelt ondertussen de 200 gr chocola au bain de marie. Voeg dit vervolgens toe aan het Monchou mengsel en mix het goed door elkaar heen. Giet het mengsel vervolgens over de koekbodem.

Zet de cheesecake ongeveer 50 minuten in de oven. Zet vervolgens de oven uit, maar laat de cheesecake met de deur op een kier nog ongeveer een uur in de oven staan. Laat de cheesecake vervolgens nog minimaal een uur afkoelen op het aanrecht. Hierna zet je de cheesecake in de koelkast tot hij volledig afgekoeld is.

Als de cheesecake volledig afgekoeld is kun je de topping maken. Doe hiervoor het blikje gecondenseerde melk, de suiker, de boter en de overige chocola in een pannetje. Verwarm het geheel zo’n 5 á 10 minuten totdat de karamel wat dikker is geworden. Giet de karamel vervolgens over de taart en smeer uit met een spatel.

Voilà, the ultimate cheatmeal! Laat mij weten in de reacties wat jij van deze ultieme cheatmeal vindt!

Meer recepten ontvangen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.