Waarom mijn depressie precies was wat ik nodig had

Hoe ik van een mega hectische, super commerciële kantoorbaan, altijd aanstaan en alleen maar jagen 🤯, naar deze onderneming en deze totaal andere mindset ben gegaan 😌.
 
Sommige van jullie weten dit misschien al, maar de meesten van jullie weten dit nog niet. Nog niet zo heel lang geleden was ik er zo een, net als vele andere vrouwen, die alleen maar bezig was met carrière maken. Iemand die alleen maar bezig was met presteren en de allerbeste willen zijn in alles 🏆. En dat deed ik ook best goed, vind ik als ik erop terug kijk. Binnen een aantal jaar groeide ik door van een assistent intercedent, naar manager van mijn eigen team en verantwoordelijk voor een aantal grote accounts. Maar als je denkt dat ik dat genoeg vond of super trots op mijzelf was, dan heb je het mis 👎. Ik wilde alleen maar meer en meer. Ook ben ik erachter gekomen dat ik mijn eigenwaarde ontleende aan de prestaties die ik leverde. Ik kan je vertellen dat dit geen gezonde mindset is en dat het echt alleen maar wachten is totdat dit een keer misgaat.. En natuurlijk ging het dat ook, en hoe.. Ik kwam maandenlang thuis te zitten met een flinke burn-out en een depressie. Zaken waarvan ik nog steeds de nasleep ervaar en dit zal ook nog wel even zo zijn.
 
Je kan je vast voorstellen dat dit een ontzettend zware periode is geweest. Een zwarte bladzijde in mijn boek 📓.. Maar zoals ze zeggen: “there are two sides to every story”. Dat was ook hier het geval, want tijdens deze heftige periode heb ik mijzelf ontzettend goed leren kennen. Tijdens deze periode ben ik ook gaan nadenken over de manier waarop ik in het leven stond. Dit heeft gezorgd voor nieuwe inzichten. Ik moest gaan werken aan mijzelf, maar ook moest ik kritisch durven kijken naar het werk dat ik deed, want werd ik daar nou wel zo gelukkig van? Het antwoord was nee. Deze periode heeft mij de ogen doen openen dat ik iets anders wilde met mijn leven. Ik wilde graag andere mensen helpen, echt impact hebben op het leven van anderen op een positieve manier.
 
Waarom dan dit bedrijf hoor ik je denken. Er zijn namelijk zo veel manieren om impact te hebben en anderen te helpen. Wat ik heb geleerd tijdens mijn depressie is dat het belangrijk is om dicht bij jezelf te blijven en te kiezen voor iets wat echt bij jou past. Ik heb altijd al een passie gehad voor voeding (niet altijd even gezond, maar dat is voor een andere keer) en ook sport is altijd een van mijn interesses geweest. Maar dat was niet de enige aanleiding waarom ik nu juist precies hiervoor heb gekozen. Tijdens mijn depressie heb ik namelijk gemerkt wat een gezond leefpatroon voor je kan betekenen. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Toen ik zelf weer gezonder ben gaan leven voelde ik mij zo ontzettend veel beter . Dit geheim kon ik toch niet alleen maar voor mijzelf houden? Dit was dé manier waarop ik anderen kon helpen. Dé reden waarom ik besta denk ik nu…
 
Mocht je je dus afvragen waarom ik deze onderneming ben gestart, dan heb je bij deze antwoord op je vraag.
 
Ik hoop hiermee anderen te laten zien dat het niet erg is als het even niet allemaal oké is, als het even niet allemaal goed gaat en als je leven niet perfect is (want laten we eerlijk zijn, dat is niemands leven). En vooral ook dat het oké is om dit te laten zien. Laten we alsjeblieft stoppen met iedereen te laten denken dat alles perfect gaat in ons leven, want dat zorgt alleen maar voor een hele hoop onzekerheid bij elkaar. Dus… Start de stroom van eerlijkheid, toon je kwetsbaarheid en steun hiermee anderen. 
 
Ik vind het trouwens echt super spannend om zoiets persoonlijks met jullie te delen 😧, maar tegelijkertijd voelde ik ook dat ik het jullie niet kan onthouden. Wat vinden jullie van mij verhaal? Laat je het mij weten in de reacties?
 

Word nu member en ontvang exclusieve kortingen, acties en nog veel meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.