Drink jij ook te veel alcohol?

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 6 op de 10 volwassen Nederlanders te veel alcohol drinkt. Daarnaast blijkt dat laagopgeleiden (sorry voor deze term, ik vind het zelf ook niks), zich vaker houden aan de norm dan hoogopgeleiden (ook hier weer). Dit betekent dus dat mensen met hbo-opleiding of hoger over het algemeen gezien meer drinken dan mensen met een mbo-opleiding of lager. Ook drinken mannen over het algemeen meer alcohol dan vrouwen.

Val jij ook binnen de groep die teveel alcohol drinkt? Kom erachter in deze blog.

We weten allemaal dat alcohol niet goed voor onze gezondheid is, maar toch lijkt dit weinig effect te hebben op de consumptie ervan. Van de volwassen Nederlanders heeft ruim 80% in het afgelopen jaar alcohol gedronken. En zelfs bijna 92% van de volwassen Nederlanders heeft in zijn of haar leven wel eens alcohol gedronken.

Maar oké, een keertje alcohol is natuurlijk niet meteen een ramp. Jij wil natuurlijk weten of jij volgens de normen teveel alcohol drinkt. De Gezondheidsraad adviseert om geen alcohol te drinken of in elk geval niet meer dan 1 glas per dag. Drink jij dus gemiddeld genomen meer dan 1 glas per dag, dan drink jij volgens De Gezondheidsraad te veel alcohol. Het advies is dan om te minderen met je alcoholconsumptie.

En, hoe breng jij het ervan af volgens de norm?

 

 

Word nu member en ontvang exclusieve kortingen, acties en nog veel meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.